Oldal kiválasztása

Víziónk, küldetésünk, tevékenységeink

A Civil Centrum Közhasznú Alapítványban (CICE) azt csináljuk, amit szeretünk. Küldetésünk és hivatásunk egyben a szenvedélyünk.

Mindennap azért tevékenykedünk, hogy a társadalom alapja a bizalom legyen, annak szereplői összhangban, partnerségben, egymásért és a környezetükért felelősséget vállalva cselekedjenek egyéni és szervezeti szinten is.

Úttörő fejlesztési módszereinkkel közösségeket építünk, melyek elősegítik a sokszínűséget előnyként kezelő társadalom működését.

Inspirál bennünket, hogy segíthetünk másoknak vízióik megfogalmazásában és tudásunk átadásával, valamint gyakorlataink segítségével támogathatjuk őket céljaik eléréséhez vezető útjukon.

A CICE 2005 óta működő szervezet. Alapítványunkban elsősorban szervezetfejlesztéssel, munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtásával, közösségfejlesztéssel foglalkozunk. A fejlesztéseinket, szolgáltatásainkat és az egyéb szakmai tevékenységeinket átszövi az esélyegyenlőség és a hálózatosodás gondolata.

A CICE, a kezdetektől fogva törekszik a professzionális működésre szakmai és menedzselési területeken egyaránt. A meglévő erős szakmaisággal rendelkező szervezet, fenntarthatóságának megerősítése, társadalmi hatásának és hatékonyságának növelése folyamatos célunk.

 Az emberek jól-létét erősítjük, szervezetek és egyének fejlesztése, valamint közösségek építése által.

A Civil Centrum Közhasznú Alapítványnál hiszünk abban, hogy a szervezetek versenyképességét az emberek folyamatos szellemi és lelki fejlődése, valamint  munkahelyi jól-léte biztosítja.

Tudásközösségünkkel minden szektorban használható módszereket és technikákat gyűjtünk össze és kombinálunk, hogy az egyének és a szervezetek adott problémájához legjobban igazodó, legmélyebb megértést szolgáló, gyakorlatorientált tudást adjunk át. Fejlesztő munkánkat, az előre átgondolt várható változások és eredmények mentén végezzük, mely az egyént helyezi a középpontba, társadalmi szinten és a munka világában.

Stratégiai prioritásként kezeljük az esélyegyenlőség elősegítését. Ennek érdekében 15 éve akadálymentes szervezetfejlesztő munkát is végzünk. (akadálymentesített tréningek, közösségi programok, fogyatékos-ügyi szervezetek szakmai hálózatának fejlesztése/koordinálása, szemléletváltást segítő projektek, városi esélynapok szervezése, munkaadók érzékenyítése, stb.)