Oldal kiválasztása

Az Új Nap – Új Remények egy közösségi/követes adománygyűjtő kampány két hónapon át, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői azok az adománygyűjtő követek, akik az eseményen való részvételükkel egy-egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

A nemzetközi tapasztalatok szerint a világ 10 legnagyobb „Követes” adománygyűjtő kampánya közül 7 (!) valamilyen tematikus séta köré szerveződik.  Az Új Nap Új Remények immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre, a 2020-ban megszervezett események során 236 adománygyűjtő Követ, 31 különböző Jó Ügy javára, összesen több, mint 30 millió forint értékű adományt gyűjtött!

A Követes adománygyűjtésről bővebb információk elérhetőek a  http://www.jougyekert.hu/hu/altalanos_ismerteto.html oldalon.

Az esemény 2021-ben 10 városban kerül megszervezésre Magyarországon.

A székesfehérvári esemény szervezője a Civil Centrum Alapítvány. Az országos program gazdája a Civil Iránytű Alapítvány, a Jóügyekért.hu portál (www.jougyekert.hu ) működtetője. 

A Civil Centrum Alapítvány a helyi program teljes körű megszervezését vállalta. 2 napos, térítésmentes, adománygyűjtő képzést biztosított a szervezeteknek, ahol megtervezhették kampányaikat. 6 hónapon keresztül szakmai támogatást nyújt a szervezeteknek. 

A résztvevő szervezeteknek az alábbiakat kell vállalniuk:

  • Részvétel az akció szervezése/előkészítése során szervezett közös megbeszéléseken
  • Minimum 5 adománygyűjtő Követ toborzása, akik a résztvevő szervezet javára adományokat gyűjtenek az akció során. A toborzást követően, a kampányidőszak alatt (az eseményt megelőző 4-8 hét alatt) a Követek segítése adománygyűjtő kampányaik sikeres megvalósításában.
  • Adományok adminisztrációja (az akció során az adományok felajánlása a Jóügyekért.hu portálon történik meg, de azok közvetlenül a résztvevő szervezethez kerülnek befizetésre, az adományok tényleges beérkezését a résztvevő szervezeteknek kell figyelniük és adminisztrálniuk).
  • Az eseményt követően beszámoló küldése az akció során megjelölt adománygyűjtési cél megvalósulásáról.

Információ az Új nap, Új Remények című programról:

http://www.unur.civiliranytu.hu/#tamogathato_jo_ugyek

https://www.jougyekert.hu/hu/rendezvenyszervezoknek/esemenyek_a_jo_ugyekert.html

2021-ben az alábbi négy szervezetnek nyújtunk szakmai segítséget, hogy sikeresek legyenek adománygyűjtő kampányaik megvalósításában.

Röviden a szervezetekről és „ügyeikről”

Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete: Életvitelt – életminőséget segítő eszközök beszerzése

Az Egyesület látássérült tagjai részére, minden évben kiírt életminőséget növelő és életvitelt segítő eszközpályázatát kívánja kiegészíteni az idei évben, ezzel az új gyűjtési lehetőséggel.

A  forrás kiegészítés célja, hogy az idei évben legalább 10 látássérült pályázóval többet tudjon támogatni, az előző évekhez képest.

A  kampányban részt vevő 5  követ, maga is érintett. Közülük négyen maguk is látássérültek, míg egyikük mozgásában korlátozott.

A világjárvány hatására a személyes kapcsolattartás lehetősége beszűkült, az életminőség romlását a bőrünkön érezhetjük. A látássérült emberek élete különösen nehéz lett. 

Célunk olyan kapcsolattartást segítő eszközök beszerzése, melyekkel tagjaink távol lévő családtagjaikkal, barátaikkal és a segítő szervezetekkel tudnak kommunikálni. Sok alkalmazás létezik, melyek használatával személyesebbé válik a társalgás a látó társakkal, a segítő szervezetek pedig például tárgyak megkeresését, levelek felolvasását tudják biztosítani. Az online tér használatával az információszerzés, az Interneten szervezett eseményeken való részvétel is elérhetővé válik.

Másrészt olyan életvitelt segítő, életminőséget növelő eszközök beszerzését is célul tűzzük ki, melyek ebben a nehéz időszakában is támogatják tagjaink önállóságát. Napjainkban a lehetőségeknek nincs határa. Tagjaink leginkább kedvelt eszközei például a beszélő konyhai- és szobamérleg, a mosáshoz a színfelismerő készülék, vagy az ágy mellett a beszélő ébresztőóra. Az egészség kontrollálásához fontos a beszélő vérnyomásmérő, és vércukorszintelemző. Gyengén látó tagjaink számára nélkülözhetetlen a digitális nagyító, de az okos eszközök itt is szerepet kapnak, például a bankjegy felismerésében.

Martonvásári Fúvószenei Egyesület: Határokon átívelő zenei és emberi kapcsolatok

A zene egyetemes nyelvén szólunk Önökhöz. Mi nagyon szeretünk muzsikálni. Ugyanakkor az anyagi lehetőségeink korlátozottak. Ezért szeretnénk forrást gyűjteni arra, hogy határokon átívelő zenei és emberi kapcsolatokat építhessünk a zenélésen keresztül. Mottónk: Közösségformálás a zenélésen keresztül! Célunk, hogy 2022 tavaszán kijuthassunk Franciaországba egy Nemzetközi Fúvóstalálkozóra.

Martonvásárnak 3 testvértelepülése van Európában. Ebből az egyik a Franciaországban található Saint Avertin. Zenekarunk 2022 tavaszára meghívást kapott Saint Avertinbe, azért, hogy részt vegyünk a 3 ország részvételével megvalósuló Nemzetközi Fúvóstalálkozón. A zenekar kb.35-40 főből áll, akik kb. fele 18 év alatti fiatalkorú. Testvérpárunk is van, illetve értelmi fogyatékos is zenél a csapatunkban. Saint Avertin 1691 km-re található Martonvásártól. A kint tartózkodásunk alatt családoknál fogunk lakni, de az utazást nekünk kell finanszíroznunk. Az útiköltség összességében több millió forint lesz. Plusz a hosszú út miatt szükséges tranzitszállás, az utazás alatt étkezések, ajándékok stb.

Átlagosan 1 fő bekerülési költsége 160 000 Ft. Több helyről is próbálunk forrást szerezni a turné finanszírozására. Az út teljes becsült bekerülési költsége 6,5 millió forint. Nekünk 2,4 millió forintot kéne még összegyűjtenünk, hogy megvalósulhasson a kiutazás.

Ha ezt az összeget elosztjuk 1691-el, akkor átlag 1500 Ft-ra jön ki egy km költsége.

Abban bízunk, hogy sokan ajánlanak majd fel, akár csak egy km-nyi költséget is, amivel közelebb kerülhetünk a vágyott kiutazáshoz. 

Egy ilyen utazás egy életre szóló élmény. Szeretnénk megteremteni minden zenészünk számára a kiutazás lehetőségét. A zene egyetemes nyelve végre újból összekötheti Európa országait.

„Teljes Élet” Szociális Alapítvány: Jövőre, Velük, újra együtt!

Teljes Élet Tábor 1983–2021. Igen, majd 40 éve táboroznak együtt mozgás- és halmozottan sérült, többségében otthon nevelkedő gyermekek, fiatalok, felnőttek és segítőik, barátaik. 2021-ben is 8 egyhetes turnusban, július és augusztus hónapokban 100-nál is több fogyatékkal élő barátunk nyaral a Fejér megyei Söréd településen működő ingyenes táborunkban. Több mint 150 önkéntes középiskolás, egyetemista és dolgozó felnőtt, sőt egész családok segítik őket a nyaralás során, és szereznek Nekik maradandó élményeket a változatos programokkal.

Logónk is arra utal, hogy a közös együttlét alatt betöltjük egymásban a mindannyiunkban meglévő űrt segítéssel, összekapcsolódással, szeretettel, hittel.

Egy hét, amely más, mint a többi, sérült nyaralónak és segítőnek egyaránt. Társak, barátok lesznek a párban eltöltött hét során.

2022-ben is szeretnénk meghívni fogyatékkal élő társainkat táborozásra, ezért kérjük rokonaink, barátaink, munkatársaink ismerőseink és jószándékú ismeretlenek támogatását, adományait, hogy az általunk végzett sok önkéntes munka mellett az anyagiakat is biztosítani tudjuk.

A mindenki számára ingyenes táborokat a „Teljes Élet” Szociális Alapítvány önkéntesei szervezik, biztosítják a táborhelyet, a megfelelő körülményeket, az infrastruktúrát, a teljes ellátást és a színes programokat, kirándulásokat.

Évek óta gondban vagyunk, hogy táborhelyünk elhasználódott, öreg épületét megújítsuk. A többféle célra tervezett új épület felépítése hosszú távon biztosítaná a fogyatékkal élők szolgálatát: Építsük fel együtt új központunkat (teljeselet.hu)

 Sörédi tábor – YouTube

Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület: „Legyen a zene újra mindenkié!”

Kodály Zoltán szavait kiegészítve indítjuk kampányunkat, hogy a társadalom valamennyi rétege ismét élvezhesse a zene gyógyító erejét!

A Vox Mirabilis Kamarakórus a koncertek mellett számos társadalmi megmozduláson vesz részt rendszeresen, így most is egy nagy elhatározásunk lett: minél több emberhez eljuttatni az élő zenét, és ezen keresztül az életigenlés, az összetartozás és a közösségi élmény élvezetét nyújtani.

Az utóbbi időben sokan maradtak magukra és az aggodalom közepette nem jutott el hozzájuk az élő zene, mi ezen szeretnénk változtatni! Eljuttatjuk a kóruszenét szociális intézményekbe, egészségügyi dolgozókhoz, iskolákba, idősek otthonába, utcákra, terekre…

Terveink szerint 30 kiskoncertet adunk, mintegy 1500 ember élvezheti így az élő zenét és a közösség erejét. Számunkra ez szolgálat és zenei nevelés is egyben.

Ehhez a projekthez elengedhetetlenek az anyagi feltételek, így célunk 1 500 000 Ft gyűjtése, amely fedezi költségeinket. Programsorozatunk végén, október 9-én szeretettel várunk egy közös nagy ünnepre az Öreghegyi Közösségi házba!

Az élő énekszót nem lehet semmivel pótolni!

Sajtótájékoztatónk:

https://www.szekesfehervar.hu/az-uj-nap-uj-remenyek-cimu-programrol-tajekoztattak-a-civil-centrumban