Oldal kiválasztása

Foglalkoztatási program

Fiatal munkavállalóink egy éve a dolgoznak velünk, a Civil Centrum Alapítványnál. Alapítványunknál összesen öt fiatal foglalkoztatása kezdődött meg 2014-ben, közülük 4 főt a TÁMOP-1.4.1-12/1-2013-0141 sz. fiatalok foglalkoztatását elősegítő projekt keretében az Európai Unió támogatásával valósítottuk meg.
Néhány gondolatot szeretnénk megosztani fiatal munkavállalóinkról, illetve alapítványunk fejlődéséről, melyhez új munkatársaink nagyban hozzá tudtak járulni.
A fiatalok az elmúlt egy év során nagyon aktív munkát végeztek. Új szakmai területeken próbálhatták mi magukat, illetve számos szakmai képzésen, egyéb rendezvényen vehettek részt.
A mentor, valamint szervezetünk vezetői segítségével valósították meg azokat a feladatokat, melyek sokszor komoly kihívás elé állították őket. Örömmel nyugtázhatjuk, hogy valamennyien sikerrel vették az akadályokat, együttműködő, segítőkész csapatot alkotva. Igazán büszkék lehetünk szakmai munkájukra, elköteleződésükre.
A teljesség igény nélkül, csupán néhány területet mutatunk be munkavégzésükről.
Az alapítvány munkatársai a fiatalok aktív közreműködésével csapatépítő tréningek tervezését végezték, melyek vállalati csapatok összekovácsolását segíti a jövőben.
A szervezeten belüli kommunikáció javítására, illetve egyéni fejlődésüket elősegítése érdekében kommunikációs tréningen vettek részt, ahol a kommunikációs csatornák kialakítását közösen határozták meg.
A fiatalok önállóan szervezték meg az Esélynapot, melyen középiskolás fiatalok érzékenyítését végezték. Stratégiai, valamint együttműködést fejlesztő csapatjátékokat szerveztek, melyek egyidejűleg a fiatalok érzékenyítését szolgálták a látássérültek és a mozgássérültek világában.
A városi Civil Nap szintén kiemelt programja volt alapítványunknak, melyen kollégáink a civil szervezeteket és az érdeklődőket tájékoztatták alapítványunk tevékenységeiről, egy egész napos kitelepülés keretében.
Fontos szereplői voltak alapítványunk nemzetközi projektjének, magyarországi programrészének. A 6 ország tapasztalatcseréjén alapuló együttműködés hazai mobilitásának otthont adó rendezvény teljes folyamatában részt vettek, mind szervezési, mind tolmács feladatok ellátásával.
Munkatársaink szakmai fejlődése a szervezet iránti elköteleződése töretlen, egymás segítése jelen van a mindennapokban.

Kik is ők?

 

Horváth Eszter Szonja – projektmenedzser

Eszter, önkéntes szakértők bevonásával, önállóan menedzseli a székesfehérvári NÓRA PONT-ban a női munkaerő-piaci szolgáltatásokat. Egyéni tanácsadást nyújt az álláskeresőknek, speciális igényeik szerint összekapcsolja őket a megfelelő külső szakértővel. Megtervezte és előkészítette a szolgáltatás arculati tervét, jelentős marketing munkát végzett annak érdekében, hogy a lehető legtöbb emberhez eljutassa az információkat. Kiemelt szerepet játszott új vállalati partnerek felkutatásban és szakmai szervezetekkel történő együttműködések kialakításában. Az országos NÓRA HÁLÓ szervezeteivel folyamatosan kapcsolatot tartott, így tágítva alapítványunk lehetőségeit, partnerségeit. Eszti önállóan menedzseli, a havi rendszerességgel megvalósuló Nemekből Igenek Klubot, mely a nők és a férfiak esélyegyenlőségével foglalkozik elsősorban.

Fehér Gábor – szervezet pszichológus

Gábor aktívan kapcsolódott be alapítványunk forrásteremtési munkájába, pályázati anyagokat készített, részt vett a projektek tervezésben. Angol nyelven szakmai anyagokat állított össze, illetve fordított le. Munkaerő-piaci szolgáltatásaink hatékony működtetéséhez, kapcsolódó kutatásokat folyamatosan gyűjtötte és elemezte. Egyre jobban megismerte a hazai, illetve az európai pályázati rendszereket. Összefüggéseiben látja alapítványunk forrásteremtő munkáját, így bízhatunk benne, hogy egyre könnyebben végzi munkáját.
Az alapítványnál zajló szervezetfejlesztési folyamatot munkájával nagyban támogatja, valamint a szervezeti átvilágításnak aktív részese volt, elemző munkát végzet, amely alapját képezi a 2015. évi munkatervünknek.

Tauser Gábor – grafikus

Gábor feladata alapítványunk külső kommunikációs anyagainak készítése, illetve partnereinknek reklámanyagok tervezése. Az elmúlt egy év során, az alapítvány tevékenységeit bemutató kiadványokat tervezett és részben kivitelezett. Egyre gyakrabban bekapcsolódik egyéb programok megvalósításába is. Részt vett például az Esélynap lebonyolításában, ahol új oldaláról mutatkozott be és sikeresen vezette le a programokat. Megismerkedett a hellowork.hu akadálymentes állásközvetítő portál működésével és részfeladatokat is ellátott már a portál kezelése során.
Gábor lehetőséget kapott, hogy képviselje alapítványunkat egy nemzetközi csereprogram magyarországi eseményén, ahol új oldaláról ismerhettük meg és elmondása szerint olyan tapasztalatokat szerzett, kapcsolatépítés és együttműködési készség kialakítása területén, amelyek hosszú távon meghatározzák az ő szakmai és személyes fejlődési pályáját.

Gallai Georgina – pénzügyi-, irodai adminisztrátor

Georgina igazi csapattaggá vált az elmúlt hónapok során. Mentora segítségével, gyorsan és hatékonyan végzi a napi pénzügyi adminisztrációs feladatokat. Részt vett egy új papíralapú, illetve online adminisztrációs rendszer kialakításában. Önállóan és folyamatosan tartja a kapcsolatot alapítványunk könyvelőivel. A számlák könyvelésre történő előkészítését begyakorolta a támogatási időszak végére már önállóan végezte. OKJ-s bizonyítványok birtokosa lett.

Kontó Dorottya – irodavezető, önkéntes koordinátor

Dorottya a CICE csapat egyik motorja, szervezi, irányítja a napi működést, végzi adminisztrációs feladatokat és számos programunk kivitelezője. Tanácsadóként és szervezőként bekapcsolódott munkaerő-piaci szolgáltatásainkba. Helyt áll a tréningek és egyéb szakmai programok kivitelezésében. Számos konferencián, szakmai eseményen vett részt, ahol kapcsolatokat épített és természetesen lehetősége volt új tudásra is szert tenni. Jelenleg a szervezetfejlesztési munka iránt érdeklődik, bekapcsolódott a vállalati és civil szervezeteknek szóló tréningekbe, tanácsadásokba.

A fent felsorolt tevékenységek, csak részben adják vissza az elmúlt egy év eseményeit, csupán néhány kiragadott példával mutattuk be fiatal kollégáink munkáját.
Alapítványunk lendületes szakmai fejlődése, kapcsolati hálójának növekedése nagyban köszönhető öt kollégánknak, melyért köszönettel tartozunk valamennyiüknek és számítunk rájuk a jövőben!

Néhány mondatot idézünk kollégáink összefoglaló írásaiból, melyek örömteli visszajelzések számunkra az elmúlt év közös munkájáról, csapatunk összetartozásáról!

„A tavalyi év, számomra nagyon jó volt, tanulás szempontjából leginkább. Bár nem állítom, hogy nem lenne még mit tanulnom. Remélem ebben az évben még több feladat vár majd rám. Nagyon várom ezt az évet is.”

„Amit még fontosnak tartok és szeretek is, azok a tréningjeink. Tavaly több olyan csapatépítő tréninget is tartottunk, amiben volt szerencsém részt venni. Nem csak az agenda kidolgozásában, hanem a lebonyolításában is. Ezekből szintén sokat tanultam, valamint ezek a közös munkák a saját csapatunknak sokat segítettek a jól működő irodai létünkben is.”

„És ami nem szakmai jellegű fejlődés, de számomra fontos az egy éves pályafutásunk alatt, az az,hogy sok olyan eseményen vagyunk túl, amik sokunk számára nehezek voltak, de ezeket nem csak túléltük, de végig is csináltuk:Együtt.” „A tavalyi év nagyon pörgős volt, hiszen az iskolapadból úgy kerültem a CICÉ-be, hogy előtte nem volt munkahelyem, fogalmam sem volt, hogy mi fog rám várni, mi az, hogy dolgozni.”

„Nagyon szeretek részt venni segítőként tréningeken, eddig ez mindig nagy élmény volt számomra és a mi csapatunk is sokat épült ezáltal.”

„Számomra nagy eredmény, hogy látom az általam szervezett programok “sikerét”, vagy a tanácsadás alkalmával egy elégedett embert, aki új ötletet kap, vagy amikor egy rettegett rádiós-Dorkával kiállós szereplés viszonylag jól sül el, vagy közösen dolgozunk az iroda új kialakításán és órákig furkáljuk a függönykarnist. Ez ilyen jó dolog :)”

„Számomra fontos esemény a “Esélynap” volt, melyen egészséges emberek számára mutattuk meg annak a világnak a nehézségeit, melyben a fogyatékkal élők élnek, továbbá megpróbáltuk felhívni az emberek figyelmét a bizalom és a csapatmunka fontosságára.”

„Tevékenységünk széles köre miatt szinte minden nap új kihívásokkal szembesülök és új tapasztalatokat szerzek, amelyekkel folyamatosan bűvöl szakmai tudásom. Szerencsésnek mondhatom magam, mert egy támogató, szinte családias légkörben találtam magam, ahol egymásra nem csak a munkában, hanem a magánéletben is számíthatunk.”