Oldal kiválasztása

EFOP-1.3.5

európai unió szociális alap

EFOP-1.3.5-16 -2016-00374 -Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével “Önkéntes generációk a civilségben-generációk kapcsolata a helyi civil társadalomban”

 

A CICE sikeresen pályázott és támogatást nyert az EFOP-1.3.5-16 -2016-00374 azonosító számú Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével “Önkéntes generációk a civilségben-generációk kapcsolata a helyi civil társadalomban” című pályázatával.

Projektgazda: Civil Centrum Közhasznú Alapítvány

Projekt kezdete: 2017. 04.01.

Projekt vége: 2020. 04.01.

Projekt költségvetése: 24.994.885 forint

A támogatás mértéke: 100%

Projekt megvalósítás helyszínei: Székesfehérvár, Enying, Csákvár  

Indikátorok: az 5 szakaszból álló, 36 hónapos időszak alatt 8150 főt szeretnénk bevonni.

Célcsoportok:  közvetlen célcsoportunk az idősek és a fiatalok, de csatlakozhat bárki, aki fontosnak tartja az önkéntességet kortól függetlenül.

A projekt társadalmi hasznosságának fontossága

A projektünk fő célja az, hogy az önkéntességet népszerűsítsük, mind az idősek, mind a fiatalok körében. “Pótunoka-pótnagyi” programot valósítunk meg. A projekt időszak alatt több tucat rendezvényt tartunk a témában.

Szervezetünk 5 idősekkel és 5 fiatalokkal foglalkozó civil szervezet bevonásával és mentorálásával segíti a generációk közötti összekapcsolást. 

A programban résztvevő civil szervezeteknek önkéntes menedzsment tréning tartunk. Célunk, hogy a résztvevők megismerjék azokat a módszereket, melyekkel több aktív önkéntest vonhatnak be. Mind a humán, mind pedig az adminisztrációs elemekről kapnak külön oktatást. A szervezeteket nem csak önkéntes toborzásban, illetve hálózati együttműködésben kívánjuk megerősíteni, hanem emellett olyan szervezetfejlesztési folyamatokkal is, mint a stratégia szintű közösségfejlesztés, vagy a vezetői utánpótlás.

A projekt során generációs táborokat valósítunk meg, melynek célja helyi társadalmi problémák megoldására javaslatok összegyűjtése és közös megvalósítható generációs projektek/programok előkészítése.

Együttműködő szervezetek:

Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület 

Kisfaludi Polgárok Érdekvédő Egyesülete

Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ

“BORÓKA” Mozgássérült Gyermekek Fejlesztéséért Alapítvány

Life Cafe Club Egyesület

Fúzió Egyesület

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Új Nemzedék Központ

Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesület

Viktória Rehabilitációs Központ

SINOSZ Fejér Megyei Szervezete

Magyar Kerékpárosklub Székesfehérvár és Térsége Területi Szervezete

További információk: Kontó Dorottya, tel.: +36304587207